De juiste bandenspanning is belangrijk. Met de verkeerde bandenspanning verbruikt u zomaar tot 4% meer brandstof en riskeert u een klapband, wat tot gevaarlijke situaties kan leiden. Om al niet te spreken van de vertraging en extra kosten dat zoiets met zich mee brengt.

Net omdat de juiste bandenspanning zo belangrijk is, is het wettelijk verplicht dat alle personenauto’s vanaf 2014 standaard met een bandenspanningsmeter uitgerust zijn. Helaas is dat nog niet het geval voor vrachtwagens. Hierdoor rijden 80-90% van vrachtwagens met de verkeerde bandenspanning. Dat is een enorme hoeveelheid brandstof die onnodig verloren gaat.

Onze bandenspanningsmeter is de enige ter wereld met een bluetoothverbinding die met een app op uw smartphone werkt. Dankzij de gebruikersvriendelijke IOS en Android app weet u altijd of uw voertuig de juiste bandenspanning en temperatuur hebben. Zodra dit niet het geval is attendeert de app de bestuurder hierop zodat hij deze direct kan corrigeren of een bijvulling kan inplannen.

Ontdek hier zelf hoe gebruikersvriendelijk het systeem is:

FOBO Tire from EFC on Vimeo.