Duurzaamheid is een verbetering voor de mens, de organisatie en het milieu. Vaak ook wel de drie P’s (People, Profit, Planet) genoemd. Iets waar we allen graag in geloven maar vaak als onrealistisch of duur wordt gezien. Er is dan ook vaak een voorkeur voor ‘compensatie’ initiatieven die moeten leiden tot een zogenaamde neutrale CO2 footprint maar die in feite weinig directe impact hebben op daadwerkelijke vervuiling.

CO2 uitstoot is de laatste decennia veel in de media geweest en iedereen begrijpt zo onderhand wel hoe schadelijk CO2 kan zijn voor het planeet. Nu dat landen verantwoordelijk gehouden worden voor hun CO2 uitstoot zien we de vraag ontstaan wie daarvoor moet opdraaien. Er wordt dan ook steeds meer geroepen dat de vervuiler moet betalen en dat er een CO2 belasting moet komen op brandstof. Dat wordt een belasting die voor velen niet te dragen zal zijn, vooral niet na de jarenlange druk op marges.

En hoe zit dat dan met andere schadelijke uitstoot zoals NOx en Fijnstof? Deze zijn namelijk schadelijk voor de gezondheid van de mens in de directe omgeving. Maar moeilijk te meten, waardoor limieten op mobiliteit worden gesteld zoals milieuzones, wat weer druk legt op uw dienstbaarheid. We investeren in modern materiaal en dan blijkt deze helemaal niet zo goed te zijn dankzij ‘sjoemel software’ waar helemaal niemand gelukkig van wordt.

Al met al is duurzaam zijn makkelijker gezegd dan gedaan, of niet?

EFC ziet dat anders. Duurzaam zijn vereist helemaal geen hoge investering en gaat ook niet ten koste aan productiviteit of dienstbaarheid. Duurzaam zijn kan ook rendabel en inzichtelijk zijn en directe resultaten opleveren. Tevens is het mogelijk om op alle type uitstoot significant te reduceren zodat we niet alleen bijdragen aan een betere planneet maar ook aan een gezondere gemeenschap.

Het is onze missie om u te helpen brandstofverbruik en uitstoot op een rendabele en inzichtelijke wijze significant te reduceren. Hierin vinden wij het belangrijk deelnemers op alle niveaus te betrekken zodat iedereen in de toegevoegde waarde gelooft. EFC streeft altijd om een Win/Win situatie te creëren met toegevoegde waarde voor de organisatie, het personeel, de klant en de maatschappij.